Desember

Litt sent ute med min oppdatering for desember, men heller sent enn aldri. Å komme meg inn i denne bloggingen var ikke like lett som jeg først antok, men formatet på disse månedlige oppdateringene skal jeg klare å holde!

11.1.2024 Sigurd S. Ovesen

I desember startet jeg i ny jobb som har slukt endel av tiden min, og som også grunnen til at oppdateringen kommer sent. Etter å ha vært permittert i noen måneder, var det deilig å komme på plass. Nå skal jeg jobbe innomhus som utvikler, noe som byr på ny hverdag i et annet tempo enn tidligere.

📖 Lest

Når jeg startet året så hadde jeg en tanke om at jeg skulle bytte ut telefonen med bøker - og heller lese mer framfor å surre på mobiltelefonen. gpJeg satte meg som mål å lese 20 bøker i 2023, og sammenlignet med mange så er det ikke så veldig høyt. Men for meg var det noe å strekke meg etter. Målet nådde jeg i romjulen, og må si meg svært fornøyd med det. Spesielt siden flere av bøkene har relativt høyt sideantall. Mobilen har også vært mer fraværende, og blitt byttet ut med innhold som skaper verdi for meg.

The Traitor av Anthony Ryan

Siste og avsluttende del av Ryans Covenant of Steel serie var også nest siste bok i året som gikk. Serien i sin helhet åpnet spennende, og jeg følte det var et friskt pust iblant fantasy-bøkene jeg har lest i det siste. Fraværet av magi, den mørkere tonen og uventede hendelser var det som trakk boken opp. Avslutningen visste seg ikke like god som resten av serien, og totalt sett føltes det ikke som en toppkarakter. Men om man liker politiske intriger, mørkere fantasy og hovedkarakterer som handler i den moralske gråsonen så er serien verd tiden!

The Light Pirate av Lily Brooks Dalton

På slutten av året lister alle opp sine favoritter fra året som gikk. Jeg bruker denne anledningen til å se hva jeg gikk glipp av, og aller helst finne noe som jeg ikke har lest før. The Light Pirate fant jeg på denne måten, ved å se på GoodReads sin liste over fantasy og sci-fi bøker fra året som gikk.

Dette var en fin bok som beskriver verden noen generasjoner fram i tid, og hva som skjer i utsatte områder når naturkatastrofene kommer oftere. Jeg trekker klare referanser til Station Eleven og Last of Us om man trekker fra Zombiene og legger til Naturkatastrofer. En av årets høydepunkter på bokfronten for min del!

🕹 Spilt

Super Mario Wonder

Nostalgi ringte og ville spille litt. En fantastisk variant av en velprøvd formel, som fortsatt fascinerer til tross for at serien begynner å nærme seg 40 år.

Arkham Horror - The Living Card Game

Vi har fortsatt kampanjen vår, og nærmer oss slutten av The Dunwich Legacy. Nå begynner spillet regler å sitte godt - og jeg kan konsentrere meg mer om hvordan kortene jeg har satt sammen fungerer. Jeg fascineres av hvor fleksibelt dette spiller er, og hvor forskjellig hvert brett føles. Utfordringene er varierte og en må hele tiden samarbeide godt.