Blogging og deling

Når jeg satte opp denne bloggen, så tenkte jeg at det skulle være enkelt å komme igang. Så møter jeg min egen største kritiker - meg selv

12.1.2024 Sigurd S. Ovesen

Jeg så for meg at denne bloggen skulle inneholde mine erfaringer, tanker og meninger, og at deling skulle være enkelt. Sannheten er at flere poster har vært under arbeid, og blitt skrotet fordi de ikke føltes ferdig eller riktig nok.

Tidligere har jeg kjent på at skal noe deles, så må det ha verdi for noen andre enn meg selv. Og det har stoppet meg fra å poste. Fordi jeg er usikker på hvilken verdi mine delinger har for andre. Eller om det er den riktige måten å gjøre det på.

Men i går leste jeg en sammenligning mellom blogging og kompost. Du tenker kanskje at det hørtes litt flyktig ut? Jeg også. Men jo mer jeg tenkte på det, jo mer likte jeg sammenligningen. Kompost er noe som i utgangspunktet er dårlig og må kastes, men som, over tid gir merverdi til nye planter og jord. Verdi utover hva som var mulig i utgangspunktet.

Å skrive poster kan føles som verdiløs deling i utgangspunktet, men kan bli verdifulle etterhvert. Den verdien kommer godt med når man skal gjøre et prosjekt framover i tid. Erfaringer forsvinner fort, hvis det ikke blir bearbeidet på noen måte.

Bunnlinjen er at verdien kommer ikke om jeg ikke poster noe. Så fra nå av skal jeg prøve å senke terskelen og dele mer - selv om jeg føler det er uferdig eller ikke gjennomtenkt.